Baren  Humor  FAQ  Bibliotek  Stamgjester  IRL  Turer  Linker 

n.a.m-FAQ

Hvorfor quote riktig?

 
Hva er quoting?   Quoting er å la tekst fra den newsmeldinga du svarer på bli stående igjen i din egen melding. Enkelte bruker også uttrykket "sitering" om quoting. Quotede linjer med tekst er gjerne markert med et spesialtegn først, oftest >. Quoting er et nyttig hjelpemiddel for å slippe å skrive spesifikt hva du svarer på.  
Hvordan quoter man?   De fleste newslesere quoter automatisk hele teksten når du tar follow-up på (svarer på) en melding.  
Hva er de vanligste feilene?   At man setter inn egen tekst før den man siterer. Man skal alltid sette inn sitt eget svar under den teksten man svarer på, på denne måten er det lettere for andre å se sammenhengen i diskusjonen. At man quoter alt for mye. Man skal kun ta med de deler av orginalmeldingen som er nødvendig for at svaret ditt skal gi mening - husk at de som leser meldinga di har lest meldinga du svarer på. Tommelfingerregel: over halvparten av meldinga di skal være din egen tekst. Å quote tekst som allerede er quotet bør kun gjøres dersom det er nødvendig for å bevare kontekst. At man quoter signaturen. Dette er det ingen grunn til å gjøre. At man sparer på plassen. Legg inn en blank linje mellom den teksten du quoter og din egen tekst, dette gjør meldingene mye lettere å lese. At man ikke markerer hvem man quoter. De vanligste newsleserne setter automatisk inn hvem man quoter på øverste linje i meldinga di - la dette stå! Hvis du bruker en newsleser som ikke gjør dette - sett det inn sjøl.  
Hvorfor bruke energi på å quote riktig?   Du sparer båndbredde. Meldingen din blir mye lettere å lese. Det minsker risikoen for at folk henger seg opp i hvordan du sier det, i stedet for hva du sier. Du ser ikke ut som en newbie!  

Utarbeidet av: Vidar Andreassen, Jan Ingvoldstad, Arve Løken, Lars Syrstad
Takk til andre norske nettbrukere som har bidratt - ingen nevnt, ingen glemt! Dette dokumentet kan fritt kopieres forutsatt at det kopieres i sin helhet, inkludert dette avsnittet. Ved kommersiell utnyttelse skal tillatelse innhentes på forhånd.
(n.a.m har innhentet tillatelse, red.anm.)

 Baren  Humor  FAQ  Bibliotek  Stamgjester  IRL  Turer  Linker 
Oppdatert 26. juni 2002 av Webmaster